Ajánló

Legfrissebb album

Történetünk

2012. április 25. 20:05 perckor az MR1 rádióban az Aranyalap című műsorban hangzott el beszámoló

Református templom Békásmegyeren

címen. Szerkesztő: Felszeghy Csaba

Az adás letölthető (45 perc, 21 MB)

2010. december 5-én 15:00-tól tartotta a Békásmegyeri Lakótelep Templomépítése Alapítvány (BLTA) nyilvános ünnepi Közgyűlését. Ezen az alkalmon készült hangfelvétel letölthető (mp3, 55 MB).

Békefi György visszaemlékezése a 10 évvel ezelőtti alapkő letételre. Elhangzott 2009. december 6-án az Istentisztelet után. A hanganyag letölthető (mp3, 4 MB)

2009. június 7-én a Duna TV-n közvetített istentisztelet felvétele (Letöltés MP4 formátumban - 25 MB)

COM_SERMONSPEAKER_PLAYER_NEEDS_JAVASCRIPT

A templomépítés viszontagságairól az Óbuda TV készített riportot (Letöltés MP4 formátumban - 223 MB)

COM_SERMONSPEAKER_PLAYER_NEEDS_JAVASCRIPT

A Magyar Nemzet 2007. április 14.-én megjelent cikke templomunk építését és gyülekezetünk indulását nézi meg közelebbről. Hasznos olvasmány!

Letölthető PDF formátumban.

Az eredeti cikk megtalálható a Magyar Nemzet honlapján.

Gyülekezetünk alapítója és első lelkipásztora 2007. április 5-én, 63 éves korában hazament Megváltójához.

Kegyelmes Istenünk akaratát hittel elfogadva és benne vigasztalást találva tudatjuk, hogy dr. Buday Péter ny. református lelkipásztor életének 63. évében, 2007. április 5-én elhunyt.
Búcsúztatása Istentisztelet keretében 2007. április 20-án 11 órakor a Békásmegyeri Református Egyházközség templomában (Budapest, III. Csobánka tér 8.) volt, majd hamvait a Tamás utcai temetőben helyeztük örök nyugalomra.

Bővebben...

Somogyi Sandorne Klari neniSomogyi Sándorné, Klári nénivel a gyülekezet életének elindulásáról Bozsóki Zoltán beszélgetett 2007. március 28-án. (szerkesztett cikk)

Klári néni férjével 1983-ban költözött Békásmegyerre. Férje korábban református lelkészként szolgált, ekkor már nyugdíjban volt. Csillaghegyre jártak templomba, ahol Deák Zoltán volt a lelkipásztor.

Először Gáti Zoltán vetette fel nekik, hogy Békásmegyeren is jó lenne bibliaórát tartani. Jézus példázata bátorította őket: "Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet fog az ember, és elvet a szántóföldjébe. Ez kisebb ugyan minden magnál, de amikor felnő, nagyobb minden veteménynél, és fává lesz, úgyhogy eljönnek az égi madarak, és fészket raknak ágai között." (Máté evangéliuma 13:31-32).

De hol jöjjenek össze? Klári néniék felajánlották kicsi panellakásukat, ahol hetenként rendszeresen tartottak alkalmakat. Eleinte Gáti Zoltán mellett Nagy Jánosné (Nagy Feró édesanya), Baranyiné, és még páran jártak a bibliaórákra.

Bővebben...