Ajánló

Legfrissebb album

Tisztelt Gyülekezet!

 

Hálás a szívünk a sok-sok ruháért, cipőért, a könyvekért, játékokért, írószerért, amit kaptunk tőletek. A gyermekeknek és fiataloknak nagy nagy örömére és javára szolgált ez a segítség.

Feketics ruhaadomany 1December elején Isten kegyelméből egyszerre át tudtuk hozni az összegyűjtött adományt a határon. Valóban kegyelmes volt az Úr hozzánk, mert percekig nem tetszett a szerb vámosnak, hogy ekkora mennyiséget hozunk. Dokumentumokat kért tőlünk, és több mindenben belekötött. Pár perc várakozás után azonban elengedett minket. Hálásak voltunk, hogy mindent át tudtunk hozni.

December 11-én vasárnapi iskola és ifjúsági óra végén lettek kiosztva a ruhák. Előbb kicsit szétválogattuk, kisebbek és nagyobbak részére, hogy jobban feltalálják magukat. A cipők és a télikabátok azonnal elkeltek! Feketics ruhaadomany 2Nagy kíváncsisággal és örömmel nézegették, válogatták a ruhákat. Egy nagyobbacska fiú kétszer is odajött hozzánk, hogy amit kiválaszt, azt tényleg hazaviheti? Egy másik fiú pedig csak szorongatott egy télikabátot, és azzal a kezében válogatta a többit. A lányok is nagyon megörültek a sok divatos, szép ruhának. Különösen fontos, hogy az iskolában szépen, rendezetten tudnak megjelenni. A legtöbb család számára luxus és nagyon drága az új öltözet megvétele. Ezért örvendünk, amiért ezáltal is kicsit felújíthatjuk és télire melegbe öltöztethetjük a gyermekeket.

Feketics ruhaadomany 3Kb. 40 gyermek és fiatal között lett szétosztva az adomány. Az ovisok választhattak a plüss macik közül. Ismerve a családok anyagi helyzetét, tudjuk, hogy a szülők számára is óriási segítség, ha télire nem kell meleg pulóvert vagy nadrágot venni a gyermekeiknek.

A kisbaba ruhákat még csoportosítjuk, és személyesen visszük el a családokhoz. Egyik fiatal bibliaórás tagunk is ősszel szült, csak a férj dolgozik. Egy másik szegény családban pedig két kislány is érkezett a nyár végén. Egy másik háromgyermekes családban is a gyermekek még kisebbek, a legnagyobb lány (6 éves) fogyatékos. Nekik is jól jön minden ruhanemű.

A könyvekből megtartottunk párat, ez gyermekeink karácsonyi ajándéka. Nagyon szeretik a könyveket, és boldogok voltak, amikor mondtuk nekik, hogy válasszanak belőlük.

Feketics ruhaadomany 4Még egyszer szeretnénk megköszönni a kezdeményezést, a gyűjtést, a drága testvérek segítségét, erejét, idejét és szeretetét mifelénk! Az Úr áldjon meg benneteket gazdagon, és tudjátok, hogy sok sok mosolyt csaltatok a gyermekek és ifjak számára, és ugyanúgy szüleik is hálásak az adományokért.

 

Testvéri szeretettel: Sámuel és Renáta

 (2016.12.18)

 

A Halász családdal riportot készített a Reformátusok Lapja, mely megjelent az összevont karácsonyi és újévi számban, illetve az interneten is elolvasható: http://reformatus.hu/mutat/13190/

Sámuel, Renáta és önkénteseik gyermekmissziós szolgálatának anyagi támogatására a magyarországi Vasárnapi Iskolai Szövetség 10103056-39003421-00000008 számú számláján keresztül van lehetőség. A közleményben kérik feltüntetni a család nevét: „Halász". A délvidéki gyermekmisszió munkatársainak lelki támogatásra is szükségük van, ezért nagyon hálásak minden értük elmondott imáért.