Ajánló

Legfrissebb album

Hittanos tura 2016 okt cimlap Családi kirándulást szerveztünk a hittanos gyerekeknek és családjaiknak, valamint a gyülekezetbe járó családoknak, gyerekeknek 2016. október 8-án, szombaton. Az idő gyönyörű volt, igazi őszi kirándulóidő.

14 gyerek és 9 felnőtt vett részt a kiránduláson. Az úti célunk a Pilisben található Fekete-hegy volt, ott is a Sasfészek Turistaház.

Reggel a templomnál gyülekeztünk, majd HÉV-vel Pomázig, innen a dobogókői busszal a Kétbükkfa-nyeregig utaztunk. A zöld jelzésen már gyalog haladtunk felfelé először a Pilis-nyereg előtti kilátóig mentünk. Innen az el-eltünedező turistaúton haladtunk, aztán amikor tényleg eltűnt az út a kidőlt fáktól, akkor áttértünk az erdészeti útra, ezen keresztül jutottunk el a Pilis-nyeregig. Itt kicsit megpihentünk és haladtunk tovább a Sasfészek Turistaház irányába, ahol már ebéddel vártak bennünket a házat gondozó természetjárók.

Hittanos tura 2016 okt 32A kötelező egy eltévedést csak az éppen igazoltan távol lévő Seida Zoli kedvéért teljesítettük (kb. 500 m-t mentünk túl egy elágazásnál, viszont egy gyönyörű vizes élőhelyet láttunk, amit egyébként elkerültünk volna). Ez után már célirányosan haladtunk a turistaházhoz.

Ebéd előtt hittanoktatóink, Pirkáné Torma Zsuzsa, Szalóky Eszter és Ernyei Szilvia tartottak áhítatot a gyerekeknek, szülőknek.

A paprikáskrumpli finom volt, a tea nem különben és mindkettő meleg és gőzölgő, ami különösen jól esett nekünk.

Némi pihenés, játék és majomhintázás után el is indultunk visszafelé. Út közben jutott idő beszélgetésre, gubacs gyűjtésre. A gyerekekkel út közben beszélgettünk az Úr útján haladásról, arról, hogy ugyanúgy, ahogy mi a turistaúton haladva követjük a jelzéseket, így követhetjük Jézust is. Könnyen előfordul velünk, hogyha nem figyelünk oda, - mert előre szaladunk, nem oda figyelünk, túl magabiztosak vagyunk - letérhetünk a helyes útról. Az Úr azonban vigyáz ránk, vezeti lépteinket és segít visszatalálni hozzá…és lehet, hogyha eltévedünk is és az Úr velünk van, a javunkra válik a kitérő.

Hittanos tura 2016 okt 07 A visszafelé vezető úton a gyerekek szerint unalmas (a felnőttek szerint biztonságos) erdészeti út helyett másik útvonalon értünk vissza a Kétbükkfa-nyeregig: a kiszáradt, meredek patakmedret felfelé megmásztuk. A kaptatót mindenki jól bírta.

A buszt időben elértük. Mindenki épségben, szép őszi kirándulás emlékeivel tért haza a családjához.

 

Erdeiné Zsóka, gyülekezeti gyermekmunkás

 

 (további képek hamarosan a képgalériában..)